17
Jun
08

Mac & SAP

Iedereen is het opgevallen dat Apple de laatste paar jaar zeer stevig aan de weg timmert met het uitbouwen van haar marktaandeel. Een beetje afhankelijk welk onderzoek je gelooft maar de tendens is duidelijk; van een marginale 2% tot circa 5% of meer in Nederland. In de VS hebben deze cijfers altijd wat hoger gelegen. Zie o.a. ook hier.

Volgens mij groeit het marktaandeel juist onder particulieren een kleine bedrijven. Uitzonderingen daargelaten ben ik slechts zelden Mac’s tegen gekomen bij grote organisaties in Nederland. Wat dat betreft valt er nog veel te doen. Ik wil proberen daar een positieve bijdrage aan te leveren door op deze webstek een paar artikelen over Mac en SAP te plaatsen.

Waarom SAP? Om te beginnen verdien ik met het technisch implementeren van SAP software mijn brood. Ik meen dat na 17 jaar inmiddels wel wat kennis heb opgebouwd. SAP heeft altijd naast Windows andere platformen voor haar front-end software ondersteund. Helaas is niet alle functionaliteit afgedekt maar het bestaan van andere systemen dan Windows werd tenminste niet ontkend. De uitdaging is natuurlijk om de grote organisaties te laten inzien dat je naast Windows ook OS X zou kunnen gebruiken. Al was het maar voor de afwisseling en om je scherp te houden.

Ik ben niet van plan om de discussie Apple vs. Microsoft op deze site verder op te voeren. Omdat OS X gebaseerd is op (BSD) Unix en een aantal praktische zaken standaard heeft ingebouwd (X11, Java, PDF-ondersteuning etc.) is het een prima platform voor de technische kant van een SAP implementatie. Natuurlijk gaat niet alles goed. Ik zal dan ook aandacht besteden aan oplossingen om deze minpunten het hoofd te bieden. Veel van wat ik schrijf zal ook van toepassing zijn op de diverse FreeBSD en Linux varianten. Wel zul je voor die systemen wat meer huiswerk moeten doen.

Advertenties

0 Responses to “Mac & SAP”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


Advertenties
juni 2008
M D W D V Z Z
    Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggers liken dit: